Vår historia

Vår historia

Familjeföretaget Infjärdens Värme grundades år 1947 av bröderna Arvid och Folke Westerberg i Sjulnäs, 15 km från Piteå centrum. Startkapitalet bestod av ett lån på 10 000 kr samt stor optimism och arbetsglädje. Arbetet omfattade till en början mest installationer av privata vattenanläggningar, pumpar, brunnar, WC och diskbänkar.
Vid början av 60-talet grundades vår industriavdelning och företaget hade ca 50-talet anställda. Under denna tid år så fick vi även vårt första utlandsjobb i Finland. Genom åren har vi utfört en rad arbeten till länder såsom Bulgarien, Frankrike, Belgien, Kina, England, Colombia, Danmark, Norge och Finland.

1963 startades den första filialen utanför Piteå i Sölvesborg och året därpå flyttades huvudkontoret in till centrala Piteå i nya lokaler på Fläktgatan 11, där vi fortfarande befinner oss idag. På 70-talet så byggdes anläggningen i Piteå ut, våra verkstads-, butik- och lagerlokaler utökades med totalt 3000 kvadratmeter. 1977 köptes verktygstillverkaren Nordtool Ab in som dotterbolag till IVAB och 1991 blev verkstadsföretaget NIAB vårt andra dotterbolag.

1993 så startades sprinklerverksamheten och det första projektet blev PRIX-huset i Piteå.
Under 2000-talet har energifrågan blivit allt större och vi har därför utökat våran verksamhet med en Energiavdelning, där vi för tillfället är med och utvecklar teknik för förgasning av träpulver.